Niets te zien, gewoon doorlopen.

Ja welkom dan maar. Eerste post, nieuwe blog, tja, we moeten erdoor hé. Vergis u niet en doe dus geen moeite, hier zal u geen toegevoegde waarde vinden. Dat internet toch hé. Spelvouten en woorden vergeten, wat losers die bloggertjes. Daar bovenop hebben ze natuurlijk elk respect verloren voor traditionele regels. Zoals copyright bijvoorbeeld. Cybercriminelen die uw huis zouden downloaden moesten ze kunnen. Oké, je bent niets verloren, want we hebben het over een kopie natuurlijk, niet het origineel, maar toch. Dus gewoon normaal doen en tv kijken graag.

Image

Al die, met enkel verf aan elkaar hangende, meningen, die sneller dan het geluid door een serie buizen reizen, wie heeft er wat aan?

Wel wij natuurlijk. De nieuwe normale mensen. tadaa. Nee maar echt nu (ik zal deze veel misbruiken), deze webspace-tegnolochie verandert écht veel. Vroeger had je maar enkele autoriteitsfiguren waar je dingen kon aan vragen. En we weten allemaal hoe gekleurd we zijn in wat we denken en hoe we liever zouden willen dat dingen zijn.

Nu, wij kunnen factchecken. Doodchecken als het moet. Bij ons geen magisch gelul of autoritaire toon. En o ja, nog iets kleins, LIEGEN is LIEGEN! 

Dusja, het spijt ons. We zijn kritischer. Enfin, we proberen. Want het in aanraking komen met de som van de menselijke kennis is allemaal goed en wel (en de pron natuurlijk niet vergeten!), maar zonder dat kleine werktuigje, KRITISCH DENKEN genaamd, is het natuurlijk soms moeilijk wegwijs. Bij deze een officieel bedankje om ons te leren wat te denken en niet hoe.

Image

Ja, ik kijk naar jullie, mamma, pappa, boomertjes, leer’krachtjes’, wonderdokters en andere allesweters.
Dus een zooitje voor je zien en dan maar maar weer eens een medium (internet in deze..wel blijven volgen hé) aanwijzen als schuldige zal deze keer niet meer werken.
Zo slim zijn we dan wel geworden. Nee, vorken steken niemand zelf, auto’s zijn geen massavernietigingswapen, en vuurwapens zijn geen automatisch moordwapen.

Dus zie je ergens ‘moreel verval’, kijk naar de gebruikers van het medium, en niet naar het medium zelf (ja het gaat nog steeds over internet, komaan mensen, concentreren).

Want dit is gewoon die ene lastige vraag willen uit de weg gaan. En dat is…hier komt ie…wie heeft die mensen opgevoed? Wie heeft ze hun moreel kompas gegeven? En wie heeft zo gefaald in het kritisch denken aan te leren dat alles zo’n zooitje is?

Afijn, dit gaat nergens naar…

Later meer dan maarrrr

DISCLAIMER:

Bij gekwetste gevoelens hierzo

Bij enige andere boosheid of emoties, KOM HIER NIET! Niemand vroeg je hier te komen en niemand hier is geïnteresseerd in jouw gehuil. Ook nog: LET OP UW EIGEN KINDEREN! Ik ben geen babysit en niet verantwoordelijk voor iemands surf-gedrag.

hate-mail naar hierzo

O ja, nog een laatste voor de sociaal beperkten onder jullie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s